Konijnenhok

Konijnenhokken koop je natuurlijk bij de specialist! Huisdierzaak.nl heeft altijd een ruime selectie van 50-60 verschillende hokken op voorraad die (indien voor 16:00 besteld) de volgende dag al door Transmission worden geleverd. Kleinere konijnenhokken worden wel verstuurd via PostNL en u kunt uw order dan tot 23:00 plaatsen om het hok de volgende dag geleverd te krijgen. Per hok geven we aan of deze direct uit voorraad leverbaar is, of alleen op bestelling wordt geleverd. Wanneer het konijnenhok van uw keuze meer dan 50 euro kost, dan verzorgen wij hoe dan ook de gratis levering tot aan uw voordeur!

Kopen van het konijnenhok - tips

Formaat van het hok

Een konijn heeft ruimte nodig om lekker te kunnen rennen. Wanneer je de ruimte hebt, dan is een ruim konijnenhok zeker geen overbodige luxe. Dit geldt zeker wanneer je meerdere konijnen wilt houden. Vaak bestaat een konijnenhok uit diverse onderdelen. Er is het gewone verblijf en een nachthok. In het nachthok kunnen konijnen zichzelf terugtrekken om te slapen of als het bijvoorbeeld buiten erg slecht weer is. Veel mensen kiezen er ook voor om een ren bij hun konijnenhok te maken. Het konijn heeft dan nog meer ruimte om lekker te kunnen bewegen. Een konijnenhok moet zeker één meter breed zijn. Wanneer je hiervoor geen ruimte hebt of je wilt je konijn wat extra's geven, dan kan je bijvoorbeeld kiezen voor een konijnenhok met meerdere verdiepingen of een onderren. Op die manier kan je extra ruimte voor je konijn creeëren.


Konijnenhok materiaal

Veel konijnenhokken die je bij een dierenzaak koopt zijn van goed materiaal gemaakt. Konijnenhokken worden eigenlijk altijd van hout gemaakt. Het is belangrijk om een konijnenhok van stevig hout te kopen, denk hierbij bijvoorbeeld aan hardhout of vurenhout. Zeker wanneer het konijnenhok buiten staat, dan zal dit hout lang mooi blijven. Konijnen zijn dol op knagen, dus stevig hout is ook om die reden belangrijk. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je konijn aan het hok gaat knagen. Dit kan met voldoende afleiding voorkomen worden, zorg bijvoorbeeld voor ander hout om aan te knagen, zoals een tak.


Hygiëne

Een konijn produceert aardig wat afval met zijn keutels en geknaag. Het is daarom belangrijk om regelmatig zijn hok schoon te maken. De meeste konijnenhokken zijn zo ontworpen dat dit zeer gemakkelijk kan. Aan de onderkant van het konijnenhok zit bijvoorbeeld een la die je er zo onderuit kan halen. Op die manier kan je de la gemakkelijk schoon maken en hoef je niet te tobben!

Conclusie Een konijn is een erg leuk huisdier. Wanneer je een konijn wilt kopen, dan is het belangrijk om een goed konijnenhok te hebben. Een konijn heeft voldoende ruimte nodig om lekker te kunnen leven. Zo moet een konijnenhok minimaal een meter breed zijn. Een konijnenhok bestaat over het algemeen uit een gewoon verblijf en een nachthok. Je kan dit bijvoorbeeld uitbreiden met een ren. Zo heeft je konijn lekker de ruimte om te kunnen leven! Kijk snel door de 60 (!) hokken die in onze webshop staan en jouw konijnenhok vind je er vast tussen :-)