Vogel

Vogelkooien, voer en speeltjes voor vogels. In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt voor de verzorging van je vogel. Van leuke speeltjes, tot voer en kooien. Bij Huisdierzaak.nl vindt je een ruime keus aan soorten, merken en prijsklassen, dus elke vogelliefhebber slaagt bij Huisdierzaak.nl. Online kopen in onze webshop is makkelijk en veilig.

Over vogels

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten vogels die als huisdier gehouden kunnen worden. Van grote vogels als papegaaien en kaketoes, tot kleinere soorten als parkieten en kanaries. Kaketoes zijn levendige, intelligente dieren. Ze kunnen stevig lawaai maken, hard schreeuwen en ook stevig rommel maken. Ze verliezen soms veertjes en dons, maar vinden het leuk om hun voer rond te strooien.

Zowel papegaaien als kaketoes moeten worden opgevoed. Zo leren ze bijvoorbeeld op je vinger te stappen. Omdat het intelligente dieren zijn, kunnen ze vrij veel leren. Toch hebben de dieren veel aandacht nodig en zijn ze niet altijd zindelijk te krijgen.

Parkieten zijn typische groepsdieren. In het wild leven ze in grote zwermen en daarom is het aan te raden er meer dan één in een kooi te laten leven. Ook parkieten zijn speelse en ondernemende beestjes en ze kunnen erg tam worden, als ze gedurende hun leven genoeg met mensen in contact zijn geweest.

Kanaries zijn kleine zangvogels. Kanaries houden erg van gezelschap, dus zeker als je geen twee kanaries wil, is het aan te raden in ieder geval elke dag even met ze te spelen. Ook een spiegeltje of speeltje in de kooi vinden veel kanaries leuk. Hoewel de kanarie van origine geel is, bestaan er nu allerlei kleurencombinaties. Kortom: een prachtig vogeltje om te zien en om naar te luisteren!

Producten 1 tot 30 van 410 in totaal

Van hoog naar laag sorteren
per pagina